Om mig

Jag föddes till Jorden 1976 av två helt fantastiska föräldrar. Är född och uppvuxen i Sandviken, och bor numera i Storvik med man, barn och katter. Jag levde mitt liv i sakta mak genom grundskola, relationer & arbeten fram till jag var 22. Då rasade livet samman. Det var då jag fick min reumatiska diagnos och trodde att livet var slut.

 

Men livet fortsatte. Jag pluggade på högskolan, fick olika miljöjobb och träffade min man. Vi gifte oss och fick vårt första barn 2005. DÅ raserades allt. För första gången i livet hade jag tid att tänka, mycket tid att tänka, när jag var mammaledig och ammade mest hela tiden. Jag fick panik av jobbet, bilen, huset och alla saker. En kväll låg jag och min man och pratade länge och väl och han ställde en massa frågor kring mitt mående. Till sist hade jag inga fler svar utan jag skrek: "Nej, jag vill inte leva så här! Vi säljer skiten och drar!". Sagt och gjort. Det gjorde vi. Sålde hus, bil, saker och gav oss ut på ett halvårs långresa, med en niomånaders bebis. Min bok Lilla Blå på äventyr i Varma landet handlar om långresan. Boken Min Väg handlar om sjutton sjuka år och dessa sjutton år av mitt liv. Jag har alltid skrivit dagbok och det har varit min räddning många gånger att diskutera olika saker med mig själv i skrift. I Min Väg har en del av dagböckerna fått liv.

 

Sjukdomen har genom åren drivit mig till utveckling, till att söka vidare. En annan viktig del av livet som drivit mig till utveckling och till den jag är idag är mina barn. Jag har idag två biologiska barn och ett bonusbarn plus att min man och jag arbetar som familjehem åt behövande barn. Tack vare alla dessa fantastiska barn har jag lärt mig otroligt mycket om mig själv.

 

Min största uppgift det kommande året är att fortsätta skriva på de andra böckerna i samma serie som Min Väg. Hand i hand med det arbetet ger jag föreläsningar, bokpratar och bloggar. Jag driver också företaget Sand & Sand AB och förlaget Golden Life Publishing tillsammans med min man.