Bok Min Väg

Baksidestext

 

”Du har en kronisk reumatisk sjukdom som du kommer att få leva med i resten av ditt liv”. Tiden fryser till is, en del av mig dör. Läkaren sitter där vid skrivbordet i sin vita rock och ser sammanbiten ut. Jag sitter på andra sidan och kan inte alls ta in det han säger. ”En sådan här allvarlig sjukdom medicinerar vi med cellgifter, du måste också äta p-piller och får absolut inte skaffa barn eftersom cellgifterna garanterat ger fosterskador”. Jag ser min dröm om den stora lyckliga familjen splittras. Mina prover är helt uppåt väggarna, blodvärdet lågt, sänkan hög. Jag tänker på innebandyn och gympapassen jag älskar och inte längre kommer att kunna gå på.

 

Mitt liv slås i spillror. Där. Just då. I denna stund. Läkaren fortsätter: ”Du kommer att få kortison insprutat i alla angripna leder för att stävja inflammationerna”. Jag har för länge sedan stängt av. Hör inte. Vill inte.

 

Jag ska snart fylla 22.

 

Min väg är en bok som handlar om sjutton sjuka år med reumatism. Om medgång och motgång. Hopp och förtvivlan. Jobbigheter och gåvor. Att drivas framåt och att hitta Min Väg.